dimecres, 16 d’abril del 2008

D'acord amb el canvi de dates? Em sembla que si

Vaig a reprendre un tema que va sorgir fa uns dies i que ara està en boca de tots: El canvi de les dates de festes.
Personalment, no m'agrada la data que tenim avui dia. Tot l'estiu esperant que s'acabe només per a aplegar a festes i després directament a treballar, sense temps per a descansar. La proposta de passar-ho a principis d'agost és, per a mi, un millora. Aconseguiriem d'un tir matar varis pardals a l'hora, a saber:
1. Aconseguiriem que vingueren més turistes dels habituals, ja que no estem clavats enmig de les vacances de tot el món. A finals d'agost tot el món està a Gandia, Alacant,... disfrutant de les vacances, del seu temps lliure i descansant abans de reprendre la seua faena. Si de sobte fiquem unes festes que impliquen cansament i esforç físic que ens deixen a tots mig "baldats", aconseguim que el que hem descansat durant tot l'agost, no servisca per a res.
2. Eliminariem varis sopars de comparsa, aixi que s'acabarien molts gastos de bandes de música i dels gastos asociats a ells. Aixi podriem dedicar certs diners a millorar altres coses, com les instalacions de les nostres comparses, els masets, els llocs de reunió...
3. Les Festes coincidirien sempre amb la mateixa data i no aniriem dient allò de "el viernes anterior al cuarto domingo de agosto", que sovint ens fem un embolic i no sabem si al final l'entrà es divendres o dimecres. Si canviem les dates podem dir que és la primera setmana d'agost, aixi de simple.
4. Els estudiants no podriem dir això de que "em passe tot l'estiu estudiant per als exàmens de setembre i de sobte apleguen festes i se m'oblida tot". Tindriem tot l'agost per a estudiar, descansar i enrecordar-se de tot.
5. Els mitjans de comunicació no criticarien els polítics de torn per que preferixen estar de vacances amb les seues famílies i no a la tribuna de la nostra entrà. Pot ser Canal 9 ens pasaria en directe i no tindriem que vore's relegats a Punt2, que aixi i tot, hi ha que agraïr que des de tota la comunitat ens diguen que les nostres festes agraden molt i que ho fem de manera espectacular, també és d'agraïr.
Supose que hi hauràn milers de raons més per al canvi de dates i la meua faena es defendre les que a mi més m'interessen, però de segur que hostelers, estudiants i treballadors en general estàn prou d'acord amb mi per allò de les vacances, aixi que el que he dit pense que no es cap bojeria, per que una ajudeta sempre ens va be i si es la manera de disfrutar millor de les notres vacances, crec que tot el món estarà d'acord.

2 comentaris:

salva ha dit...

Crec no estar d'acord per moltes raons, i possiblement per falta de materia a la exposicio de la festa.
Primer crec que serai la quinta vegada que es cambiaria la data de les festes, els bons diuen que es una forma de evolucio de la festa jo crec que no. Ningu cambia les seues festes o veiam, Alcoi, Alacant, Valencia, Monforte del cid el 8 de decembre,Albaida 9 d'octubre, Concentaina, Ibi primera setmana setembre, etc... i ningu cambia. dates intempestives?Sempre hi haura algu que no li vinga be!
Que sempre vagen en la mateixa data? no deixa de ser una escussa, el que vol adepren, i busca, i mes hui en dia que internet esta al'ordre del dia i tenim arreglat el calendari fester `per a 10 anys.
Que els estudiants? si, si tambe esta be, i no tenim que ficarse en la vida privada de ningu, pero el estudiant molts d'ells passen mes hores de festa que no d'estudi.
MItjans de comunicacio, no es la part mes important, l'any passat els que vam estar en algun punt de l'organitzatcio de l'entrada, sabiem que si no estavem a certa hora d'avant les camares i molt puntual, ales proximes festes no estarien, i em remitisc que aixo no ho fan a Alcoi, Valencia, Alacant, aixo si a Castello si igual que a nosaltres, no els interessem, som una pedra en el peu.
en quant a que poden hi haure milers de raons segur que si , pero tambe hi an altres tantes per al no.
El principal problema ve abocat per que el Crist no es patro, per que de ser aixina no es tocaria ninguna data, fora quant estagueren, es quedarien.
No som l'unic poble que ens ballen les dades, tambe esta, Castello, o Castello de la Ribera, o Agullent, o etc, per que son festes que van enclavades en el calendari llunar.
Es u n debat molt ampli i que ens donara que parlar a tots,l'important de tot es que hi haja una bona base de proposta, i despres un consens per votacio, al igual que el cambi de l'entrada, pero s'haura d'estudiar i molt.

Fran ha dit...

Pablo:
Que no se t'oblide que si fem menys sopars de comparsa també fem menys festa.
Pensa també que molta gent treballa a principi d'agost.
En fi, és un tema complicat i hi ha que valorar-lo molt.
Salutacions